…waar oprechte aandacht is,
waar werkelijk gezien wordt,
daar is genezing mogelijk…

Als de balans te lang, teveel verstoord is, dan kan je lichaam wel wat hulp gebruiken

Ons lichaam heeft een schitterend zelfherstellend vermogen en is heel goed in staat zichzelf te herstellen. Vaak grijpen we te vroeg in omdat het herstel te lang duurt, het ongemak ons in de weg zit. Geven we het tijd dan herstellen veel kwaaltjes vanzelf.
Maar wanneer de onbalans te groot is, dan raakt ook ons lichaam van slag en heeft het hulp nodig om de balans te kunnen herstellen.

Zo kijk ik verder dan de klacht: dat waar je last van hebt is een gevolg van iets anders. Onder elke klacht ligt een tekort, dat vraagt om gezien en gevoed te worden. Werken we aan de oorzaak/het tekort dan zal het gevolg/de klacht zichzelf oplossen – en ook langduriger wegblijven dan wanneer we alleen aan de klacht zouden werken.

Shiatsu therapie

We beginnen met een uitgebreid onderzoek (intake) waarin we kijken naar de klacht maar ook naar hoe je lichaam functioneert, hoe je je voelt. We kijken naar je omgeving, naar je voeding en je levensstijl. Alles is met elkaar verbonden, en heeft dus invloed op je klacht én op je herstel.
Op basis van de intake maak ik een plan van aanpak, waar we in 4 sessies mee aan de slag gaan. Na deze 4 sessies evalueren we en kijken we wat verder nodig is en hoe we eventuele verdere behandeling doorzetten.
Shiatsu massage is de basis van de therapie, aanvullend daarop kan ik je voedingstips en oefeningen meegeven. Vanuit mijn achtergrond als Levenscoach begeleid ik je waar nodig op emotioneel en mentaal gebied, dit zal echter altijd ter ondersteuning zijn – lichaam en geest zijn één en ze volgen elkaar.

Waarom 4 sessies

Genezing heeft tijd nodig, tijd die we onszelf vaak niet gunnen, maar die het lichaam wel nodig heeft. Een klacht is nooit zomaar ineens gekomen, heeft vaak al een voortraject van jaren. Dat los je niet in 1 behandeling op. Wil een verandering langdurig effect hebben, dan heeft het herhaling nodig om zich goed te kunnen settelen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je jezelf serieus neemt en jezelf dus de tijd geeft.

Daarom starten we dus met 4 sessies.
De frequentie van deze sessies zal afhangen van de situatie, maar is veelal wekelijks.
Een vervolg traject kan 2-wekelijks of maandelijks zijn. Dit stemmen we in onderling overleg af.

Afspraak maken voor een intake

Dit doe je eenvoudig via de online agenda.
Wil je liever persoonlijk een afspraak maken dan mag je natuurlijk altijd bellen.

Niet zeker of Shiatsu therapie iets voor je is? Ik denk graag met je mee.
Boek een gratis ‘online oriënterend gesprek‘ van 30 minuten, ook via de online agenda.
Geheel vrijblijvend en ik adviseer je desgewenst door.

Benieuwd naar wat Shiatsu is?

Of het bij je past? Of heb je geen specifieke klacht maar wel behoefte aan ontspanning?
Boek een Shiatsu Ontspanningsmassage: